“Jerre kookt met uw bier!”

“Jerre kookt met uw bier!”

Dec 06, 2022

Vorige week woensdag ontplofte mijn gsm bijna (figuurlijk dan toch). Ik was op weg naar school om een avondles te geven over Adobe XD, toen ik het ene na het andere bericht ontving. Allemaal in de stijl van “Jeroen Meus is met uw bier aan het koken” of “Kijk nu op één”.

Dankzij VRT MAX kon ik inderdaad net voor mijn les begon een glimp opvangen van ‘Dagelijkse Kost’. Inderdaad Jeroen toverde een fles La Vignette uit de frigo en toen begon mijn les. Al zwevend stond ik voor de klas, wetende dat de succesvolste TV-kok van Vlaanderen aan de slag is gegaan met mijn witbier.

Mijn passie/hobbyproject passeerde in primetime op Vlaanderens bekendste keukenaanrecht. La Vignette belandt zo op een indrukwekkend lijstje tussen bieren zoals oa. Hoegaarden, Omer, Tripel Karmeliet, Cornet en Rodenbach Grand Cru. Supercool, he!

Bij thuiskomst had mijn partner de TV al in gereedheid gezet en met een frisse La Vignette in de hand genoot ik van mijn ‘15 minutes of fame’. Het gevoel is onbeschrijfelijk, maar het voelde enorm goed aan.

Dankjewel Jeroen Meus, dankjewel Hotel Hungaria, dankjewel Vrt! Maar ook een dikke duim voor Fonk vzw voor de creatie van de docu ‘Leuven Bierstad’ over de geschiedenis van het Leuvens bier (en dus ook La Vignette). Dankjewel!

Herbekijk de aflevering van Dagelijkse Kost

Ontdek de docu Leuven Bierstad